dimarts, 9 de març del 2010

Proposta de Resolució per al II Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià de Joves amb Iniciativa

Iniciativa del Poble Valencià es posiciona en contra de la ubicació del magatzem nuclear a Zarra i demana el tancament de la Central de Cofrents el 2011
El Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià mostra el seu rebuig més absolut a la ubicació del magatzem de residus nuclears a Zarra ,a la Vall de Cofrents. Rebutgem enèrgicament la manera en com el Govern central ha dut a terme el procés de selecció dels possibles emplaçaments del magatzem nuclear. En lloc de fer un debat raonat i en base a criteris científics, el Govern ha preferit fer una subhasta pública aprofitant-se del continu abandonament que ha patit el món rural al nostre país. Aquest abandonament ha fet que alguns pobles vegen en el magatzem nuclear l’única eixida a la desesperada situació de despoblament i asfíxia econòmica a la que s’han vist sotmesos durant les últimes dècades.
Així mateix, Iniciativa del Poble Valencià es solidaritza amb les gents dels pobles de la comarca de la Vall de Cofrents i a tots els pobles dels voltants, que han patit durant massa anys l’oblit de les administracions central i valenciana. Aquest descontent antinuclear i de protesta va desembocar en la gran manifestació que va tindre lloc recentment a la capital de la comarca.
Iniciativa del Poble Valencià dóna suport a totes les accions promogudes per la societat civil i en especial del diferents grups ecologistes agrupats davall la Coordinadora “Tanquem Cofrents”.
A més a més, Iniciativa del Poble Valencià exigeix al Govern central la no renovació del permís de funcionament de la Central Nuclear de Cofrents una volta ha arribat a la seua vida útil, al 2011.
Iniciativa del Poble Valencià exigeix al Govern espanyol que complisca les seues promeses, fetes pel mateix President del Govern, de tancament progressiu de totes les centrals nuclears espanyoles. Només en un escenari com aquest es podrà començar a parlar de què fer amb els residus generats per aquesta indústria tan contaminant. De fet, ens temem que la construcció del magatzem suposarà una ampliació de la vida de les centrals actuals, ja que s’usarà com a excusa per tal d’allargar la vida de les centrals amb l’argument de que hi ha espai de sobra per als seus residus futurs.
Tanmateix exigeix un posicionament clar del PP i del PSOE valencians en consonància amb l’acord adoptat per unanimitat en les Corts Valencianes en l’anterior legislatura davant una proposta del grup de l’Entesa (ara Compromís) contrari a l’establiment de cementiris nuclears al territori valencià.
Iniciativa del Poble Valencià insta als Governs valencià i espanyol a que adopten les mesures necessàries per canviar el model energètic del nostre País, passant primer per una política de reducció de la despesa energètica. Un clar exemple de malbaratament és l’enorme factura energètica que paguem els valencians del cap i casal degut a l’excés d’il•luminació de la Ciutat de València, considerada la capital europea de la contaminació lumínica, un trist rècord de la Sra. Barberà. Per això, en aquests temps de crisi exigim que els Governs de la Generalitat i de l’Estat invertesquen en investigació de noves tecnologies i en infraestructures relacionades amb les energies renovables, el que ens permetrà crear ocupació estable i millorar la qualitat ambiental del nostre País.
En conseqüència, Iniciativa del Poble Valencià es posiciona radicalment en contra de la ubicació del magatzem nuclear a Zarra i a favor del tancament de la Central Nuclear de Cofrents, una volta finalitzada la seua vida útil. Aquesta resolució serà presentada per tots els càrrecs públics d’Iniciativa del Poble Valencià a les Corts Valencianes i als ajuntaments on té representació per tal que siga recolzada pel major nombre d’institucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada