dimecres, 3 de març del 2010

Joves amb Iniciativa demana a l’ajuntament de Castelló que traduisca al Braile els documents més importants de l’administració local

El portaveu nacional del Joves amb Iniciativa, i membre de l’executiva del partit a Castelló, José Pedregosa, ha exigit avui a l’ajuntament de Castelló que comence a prendre consciència dels problemes dels invidents de la ciutat “ que també són ciutadans , i com a tals, mereixen ser atesos en igualtat de condicions”.

En eixe sentit, Pedregosa ha demanat que tant el disseny de la ciutat, com la pròpia burocràcia, comence a pensar en ells “ tenim damunt la taula la remodelació de la plaça Major i de Santa Clara, llocs cèntrics i emblemàtics que precisament encara mantenen barreres arquitectòniques que dificulten a moltes persones el seu gaudiment, esperem i confiem que amb les reformes que es pensen acometre, es dissenye per fer-los útils a les persones que compten amb algun problema físic”.

Pedregosa ha recordat que altres ciutats ja estan apostant per la progressiva implantació simbòlica del Braile “ en les plaques informatives dels monuments més importants, o inclòs en l’administració municipal. Les informacions institucionals, que sovint es poden inclòs imprimir en idiomes de les minories immigrants més significatives, exclouen el braile, que malauradament és la única opció de lectura que tenen molts castellonenc”.

Bàndols, anuncis oficials, instàncies, follets turístics, serien alguns dels documents, que segons Pedregosa, caldria començar a editar també en el sistema de lectura dels invident. No estem demanat volcar tota la paperassa municipal a aquest sistema, però si gestos simbòlics”.

Pedregosa ha recordat que la insensibilitat de l’ajuntament amb aquest col·lectiu es pot veure amb casos com els escasos semàfors amb senyals sonors per als invidents, els problemes d’accessibilitat al llocs públics, en les barreres arquitectòniques, en el transport públic adaptat. Començar per una senyalització dels noms dels carrers, de les dependències públiques municipals, d’instàncies generals,i disposar en el propi ajuntament de procesadors de textos que puguen facilitar als invidents presentar els escrits directament en el seu llenguatge”.

Segons Joves amb Iniciatvia, “ l’ajuntament ha tingut molt de temps per anar adaptant-se i fer menuts gestos, però no n’ha fet cap, oblidant-se d’aquests ciutadans que tenen els mateixos drets que la resta”



Castelló, 03 de març . Gabinet de Premsa d’Iniciativa del Poble Valencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada