dimarts, 9 de març del 2010

A proposta de Joves amb Iniciativa el II Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià aprova una resolució de rebuig a la ubicació del magatzem nuclear a Z



• Iniciativa reclama un pla de desenvolupament rural per evitar el despoblament i l’asfíxia econòmica dels nostres pobles
• A més, reclama el tancament de la Central de Cofrents al 2011
El Congrés d’Iniciativa del Poble Valencià mostra el seu rebuig més absolut a la possible ubicació del magatzem de residus nuclears a Zarra, a la Vall de Cofrents. Rebutgem enèrgicament la manera en la qual el Govern central ha dut a terme el procés de selecció dels possibles emplaçaments del magatzem nuclear. En lloc de fer un debat raonat i en base a criteris científics, el Govern ha preferit fer una subhasta pública aprofitant-se del continu abandonament que ha patit el món rural al nostre país. Aquest abandonament ha fet que alguns pobles vegen en el magatzem nuclear l’única eixida a la desesperada situació de despoblament i asfíxia econòmica a la que s’han vist sotmesos durant les últimes dècades.
Iniciativa del Poble Valencià exigeix al Govern espanyol que complisca les seues promeses, fetes pel mateix President del Govern, de tancament progressiu de totes les centrals nuclears espanyoles. Només en un escenari com aquest es podrà començar a parlar de què fer amb els residus generats per aquesta indústria tan contaminant. De fet, ens temem que la construcció del magatzem suposarà una ampliació de la vida de les centrals actuals, ja que s’usarà com a excusa per tal d’allargar la vida de les centrals amb l’argument de que hi ha espai de sobra per als seus residus futurs.
Alhora, exigim que els Governs de la Generalitat i de l’Estat invertisquen en investigació de noves tecnologies i en infraestructures relacionades amb les energies renovables, el que ens permetrà crear ocupació estable, sobretot a les comarques d’interior del País Valencià, i millorar la qualitat ambiental del nostre País.
En conseqüència, Iniciativa del Poble Valencià es posiciona radicalment en contra de la ubicació del magatzem nuclear a Zarra i a favor del tancament de la Central Nuclear de Cofrents, una volta finalitzada la seua vida útil. Aquesta resolució serà presentada per tots els càrrecs públics d’Iniciativa del Poble Valencià a les Corts Valencianes i als ajuntaments on té representació per tal que siga recolzada pel major nombre d’institucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada