dijous, 29 d’abril del 2010

JOVES AMB INICIATIVA CRITICA QUE STANDARD & POOR'S CONDICIONE LA POLÍTICA ECONÒMICA DEL GOVERN CENTRAL


L’organització juvenil d’Iniciativa del Poble Valencià, Joves amb Iniciativa ha mostrat hui la seua preocupació per l’efecte que el canvi de qualificació que l’agència Standar & Poor’s (S&P) sobre el deute de l’estat espanyol pot
tindre sobre la política econòmica del govern que presideix Rodríguez Zapatero.

Per al portaveu de Joves amb Iniciativa, José Pedregosa “abans de valorar les qualificacions que fa S&P s’ha de tindre en compte que es tracta d’una empresa directament responsable de la crisi financera. Una bona mostra és
que S&P qualificà els actius del banc d'inversió Lehman Brothers com d'alta qualitat cinc dies abans de la seua fallida”.

“A més S&P ajudà al banc holandés "Amro" a dissenyar bons fem (subprime) als que qualificà com a triple A (màxima qualitat) i va portar aquest banc a la fallida sense pagar conseqüències per tan nefast assessorament”.

Per a Pedregosa “el president Zapatero està caient en la trampa d'esta agència de qualificació, que no és més que una eina del neoliberalisme per pressionar contínuament els governs per a què no facen reformes progressistes a l'economia, com augmentar la progressivitat fiscal o ampliar els impostos a les rendes del capital”.

“Lamentablement el govern central està caient en les trampes del neoliberalisme, aplicant polítiques clarament de dretes com l’augment de l'IVA, que porten com a conseqüència que la crisi la paguen les classes populars i no les rendes del capital”, ha conclòs el portaveu de Joves amb Iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada